ADAY ÖĞRENCİLER İçin Okulumuz...

ADAY ÖĞRENCİLER İçin Okulumuz...

Okulumuz hakkında daha çok bilgi edinmek isteyen adaylarımız sitemizin anasayfa bölümünde idari kadro,Öğretmen ve personellerimizin bulunduğu bölümlerde gerekli bilgilere ve iletişim bölümünde adres telefon bilgilerine rahatlıkla ulaşabileceklerdir.

Okulumuz Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi içerisinde olup, makine ve öğretmen bakımından çok kapsamlı,pansiyonlu ve  normal öğretim şekli uygulanan bir okuldur.

160 öğrenci kapasiteli pansiyonda odalar 4 kişiliktir. Pansiyonda kalan öğrencilerimize kahvaltı,öğle yemeği,akşam yemeği ve etüt saatinden sonra ara öğün verilmektedir. Ayrıca etüt saatleri dışında keyifli vakit geçirebilecekleri sinema salonu, dinlenme alanı ve masa tenisi odası bulunmaktadır. Etüt saati başlayana kadar pansiyonda kalan öğrencilerimiz okul bahçesinde bulunan basketbol ,voleybol ve futbol sahasını aktif bir şekilde kullanabilmektedirler.

 Okulumuzda Makine Teknolojisi(makina sanayisi dünyada hızla gelişen,pazar payı artan ve rekabet koşulları ağırlaşan bir sektör olmaktadır.Dolayısıyla sektör sürekli gelişim göstermekte,kendini yenilemektedir.), Metal Teknolojisi(matal teknolojisi alanı altında yer alan kaynakçılık,ısıl işlem,çelik konstrüksiyon,metal doğrama dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğiitim ve öğretim verilen alandır.), Elektrik-Elektronik Teknolojisi(elektrik-elektronik sanayi, küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli ve dinamik bir gelişim içindedir.) olmak üzere 3 alan; Makine teknolojisi alanında CNC ve Bakım-Onarım , Elektrik-Elektronik teknolojisi alanında Pano Tasarım ve Endüstriyel Kontrol Bakım-Onarım olmak üzere 5 dal bulunmaktadır. Atölyelerimiz öğrencilerin alanlarıyla ilgili gerekli bilgileri öğrenmeleri uygulamaları bakımından makine ve alet açısından zengin bir şekilde donatılmıştır. Geçmiş yıllarda gerçekleştrilen SODES projesi ve bu yıl gerçekleşen DOĞAKA projesi sayesinde makine ve teçhizat açısından zengin olan atölyelerimiz daha da zenginleştirilmiştir ve öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur.

Öğrencilerimiz taşıma servisle okula ulaşımlarını sağlamakta, İl merkezinden gelen öğrencilerimiz için de özel servis ayarlanmaktadır. Öğrencilerimizin servisten inmeleri ve okul çıkış saatlerinde servise binmeleri nöbetçi öğretmen ve müdür yardımcıları tarafından bizzat kontrol edilmektedir. 

Okulumuz projeler bakımından zengindir. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında DOĞAKA'dan Kaliteli Eğitim Kalifiye Eleman isimli projemiz yürütülmüş ,atölyelerimize son teknoloji makine ,tezgahlar ve bilgisayar laboratuarı kazandırılmıştır., ERASMUS kapsamında da Özel Eğitim Öğrencileri Arasında Girişimcilik Becerilerini Geliştirme isimli proje hala  yürütülmekte olup, görevli öğretmen ve öğrencilerimiz ilk gezilerini Hırvatistan'a gerçekleştirmiştir. Ayrıca Meslek Liseliler Ailelerle Buluşuyor Projesi kapsamında öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz maddi durumu düşük olan ailelerin evlerinin tadilat ve eşyalarının tamiratını gerçekleştirmiş, Pandemi sürecinde Toprakkale Halk Eğitimi Merkezi işbirliği ile maske üretimine ve dağıtımına destek olmuş, ihtiyaç sahibi kişilere erzak yardımında bulunulmuştur.

Okul rehberlik servisimiz aktif bir şekilde çalışmaktadır. Güncel konular ve sınavlar , meslek ve üniversite  tanıtımları , sınav kaygısı, etkili ders çalışma yöntemleri gibi konular hakkında eksiksiz olarak okul rehber öğretmenimiz  bizzat seminerler düzenlenmekte veya bireysel olarak görüşerek öğrenci ve velilere bilgilendirmeler yapmaktadır.  Her hafta okul rehber öğretmenimiz,sınıf öğretmeni ve müdür yardımcısı eşliğinde en az iki ev  ziyareti gerçekleştrilmektedir.

Okulumuz Osmaniye Organize Bölgesi içerisinde olduğu için 12. Sınıf öğrencilerimiz  BAŞTUĞ METALURJİ A.Ş., TOSYALI ,TOSÇELİK, HATKO vb. gibi büyük fabrikalarda işletmede beceri eğitimlerini tamamlamakta ve haftanın 3 günü işletmeye gitmekte  2 günü okulda eğitimlerini görmektedirler. Öğrencilerimizin atölyelerde güvenli bir şekilde uygulama yapabilmeleri için gerekli koruyucu kıyafet ve teçhizatlarla beraber İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi verilmektedir. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz diplomalarının yanında İşyeri Açma Belgesi de almaktadır.

Öğrencilerimizin haftalık meslek programları ve okulumuzun tanıtım videosunun linki resimlerle beraber eklenmiştir. Görmek isteyen aday öğrenci ve velilerimiz linklere tıklayarak izleyebilirler.

16.06.2020 626

meb_iys_dosyalar/80/07/760347/dosyalar/2020_06/16231635_haftalYk_mesleki_program.pdf(Haftalık okutulacak ders listesi)

https://www.youtube.com/watch?v=Gb5CMi9BgFc(Okul Tanıtım Videosu)

 

 

 

17-06-202017-06-2020

16-06-202016-06-202016-06-202016-06-202016-06-2020

16-06-202016-06-2020